Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Problem u najavi: Hoće li brčanski školarci ući u prljave učionice? Istaknuto

ciscenjeBroj zaraženih na području našeg grada u drastičnom je porastu, pandemija virusa korona ne jenjava, a čini se da će brčanski školarci novo polugodište započeti u prljavim učionicama.
Naime, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao nula49.com, problem tendera za čišćenje škola ponovo je aktuelan.

Prema našim izvorima, firma koja je “prošla” još uvijek nije prijavila radnike, niti su škole spremne za početak nastave koji nas očekuje za svega 2 dana.

 

Da paradoks bude potpun u ovom našem ogledu za ugled, nezvanične informacije govore da je pomenuta firma dobila posao uprkos nepotpunoj tenderskoj dokumentaciji. Ugovori koje su radnici dobili na potpisivanje, tvrde naši izvori, nisu u skladu sa zakonima Brčko distrikta, već Federacije BiH, pa se tako javljaju brojni problemi sa toplim obrokom, isplatama plata, ali i brojem radnika…

 

Da li će brčanska djeca u ovo vrijeme pandemije novo polugodište započeti u prljavim učionicama, saznaćemo već u ponedeljak, ali ne sumnjamo da će se o pitanju čišćenja škola pisati i u budućnosti.

Izvor: nula49

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com