Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Šef Policije Brčko distrikta održao sastanak s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Istaknuto

 

Šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Goran Pisić održao je sastanak sa rezidentnom
koordinatoricom Ujedinjenih nacija u BiH, Ingrid Macdonald i njenim saradnicima.

 

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima iz oblasti sigurnosti u Brčko distriktu Bosne i
Hercegovine sa osvrtom na događaje koji su u zadnje vrijeme opteretili ovu multietničku zajednicu.

 

Šef Policije Brčko distrikta BiH je govoreći o teretu govora mržnje koji opterećava društvo u cjelini, istakao neophodnost posvećivanja kvalitetnim procjenama rizika i učvršćivanju kohezije kompletne
društvene zajednice. Tokom sastanka naglasio je neophodnost intenziviranja borbe protiv korupcije, te stvaranja efikasnog pravnog okvira za njeno suzbijanje.

 

Rezidentna koordinatorica UN-a u BiH Ingrid Macdonald je pohvalila brzu i adekvatnu reakciju vlasti Brčko distrikta BiH uključujući i profesionalizam Policije Brčko distrikta BiH na događaje kojima smo svjedočili posljednjih dana, ističući važnost brzog djelovanja na incidente koji destabiliziraju zajednicu.

 

Macdonald je naglasila važnost saradnje svih na suzbijanju govora mržnje i njegovih manifestacija, te je istakla da su sigurnost i dobrobit zajednice odgovornost svih njenih članova. Macdonald je u tom pogledu podvukla da su Ujedinjene nacije u BiH uvijek spremne na tu vrstu saradnje.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com