Menu

Šta će BiH ponuditi na 3. samitu Berlinskog procesa danas u Parizu Istaknuto

pariz franceSamit Berlinskog procesa počinje danas u Parizu, a učestvovat će čelnici šest zemalja Evropske unije i šest zemalja zapadnog Balkana, među kojima su predstavnici i Bosne i Hercegovine, piše Patria.

Tema 3. Samita bit će ostvareni napredak u dva područja: povezivanju saobraćajne i energetske infrastrukture na zapadnom Balkanu, te o inicijativama za mlade kako bi se povećala njihova mobilnost unutar regije i EU-a. Bosna i Hercegovina nije ostvarila značajniji napredak niti u jednom području.

Šest zemalja zapadnog Balkana potpisat će danas i Ugovor o osnivanju Regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO). Taj Ured imat će sjedište u Tirani.

U Parizu će se okupiti delegacije 12 zemalja, šest iz zemalja EU-a (Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Francuske, Italije i Austrije) i šest iz zemalja zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo, Crna Gora i Srbija).

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com