Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Intenzivan rad Službe za boračko-invalidsku zaštitu brčanske Vlade Istaknuto

 

Služba za boračko-invalidsku zaštitu i pitanja civilnih žrtava rata, brčanske Vlade, vrlo intenzivno realizuje planirane projekte za tekuću godinu. Tokom aprila očekuje se objavljivanje tendera za banjsko-klimatsko liječenje te jednokratne pomoći za socijalno najugroženije kao i pomoći prilikom liječenja demobilisanih boraca, odnosno članova porodice umrlog demobilisanog borca s područja Distrikta.

 

 

„Budžetom za banjsko-klimatsko liječenje planirano je 90.000 maraka, dok je za jednokratnu pomoć u stanju socijalne potrebe, te pomoći za liječenje demobilisanim bodrcima sa područja Distrikta, budžetski planirano 700.000 maraka“, rekao je šef Službe Senad Bešić.

 

 

Kroz statističku analizu u minulom periodu moguće je, kažu u resornoj Službi, bar orijentaciono predvidjeti broj korisnika tokom ove godine, za dva pomenuta projekta.

 

„Brojke iz ranijeg perioda pokazuju da na godišnjem nivou oko 140 lica koristi banjsko-klimatsko liječenje, dok između 2.200 i 2.300 korisnika dobije jednokratnu pomoć jer su u stanju socijalne potrebe, te pomoć u liječenju“, naglasio je Bešić. Inače, kad je riječ o banjsko-klimatskom liječenju, ono će biti „operativno“ tek po okončanju tenderskih procedura, dok što se tiče jednokratne pomoći, po osnovu socijalne i pomoći za liječenje, novac na računima korisnika bi mogao biti polovinom tekuće godine.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com