Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

“Brčanske princeze” otputovale u Gacko na drugu utakmicu finala Istaknuto

 

Ekipa ŽOK Bimal –Jedinstva je sa stručnim stožerom analizirala prvu utakmicu finala Play offa Premijer odbojkaške lige BiH Bimal-Jedinstvo – Gacko 3 : 1. Posebno je analiziran drugi i treći set koji nisu igrani tečno kao prvi. U kriznom periodu igre glavni trener Smail Pezerović je povjerenje dao perspektivnim igračicama Ireni Vukoja, Jovani Biberdžićić i Sari Glibić koje su uz standardno dobre Ajlu Hadžić i Ajlu Omerhodžić donijele stabilnost ekipi do pobjede.

 

 

„Ovo je bila utakmica dostojna finala Play offa dvije u ovom momentu najbolje ekipe u BiH. Gacko je iz nas izvuklo i posljednji atom snage, jer smo netipično otvorili drugi set . Ganjali smo rezultatski minus i puno se potrošili i izgubili set. U trećem smo dodatno ušli u nervozu da bi ipak naša kvaliteta i šira klupa donijeli uspjeh koji dugujemo našim rezervistima. U utorak igramo drugu utakmicu i vjerujem da smo u srijedu ovdje sa peharom.“ riječi su trenera Smaila Pezerovića.

 

„Dugo nismo igrale ovako napornu utakmicu. Dugo nam ni jedna ekipa nije uzela set. Borba je bila za svaki poen. U revanšu nas očekuje još jedna teška utakmica pred publikom Gacka i njima će biti lakše, a mi idemo da završimo sezonu uspješno“, kazala je Ajla Hadžić.

 

„Za mene je bila ovo jedna od najtežih utakmica u ovoj sezoni. Zahvalna sam našim „džoker“ igračicama koje su kada je bilo najpotrebnije promijenile ritam igre. Gackom izgleda odgovara ambijent u našoj dvorani. Pobijedile smo, stekle prednost u elitnoj utakmici. Vjerujem da ćemo odigrati dobro revanš utakmicu i da nećemo doći u situaciju da igramo tri susreta“, naglasila je Ajla Omerhodžić. U Gacko su otputovale: Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Žana Dragutinović, Sara Glibić, Ana Gajić, Ajla Omerhodžić, Nikolina Albijanić, Ajla Hadžić, Manuela Dragović, Ilijana Kojić. Predvode ih treneri Smail Pezerović i Sandra Mitrović, te sportski direktor kluba Saša Grekulović

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com