Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Brčaci za kazne u saobraćaju duguju gotovo dva miliona maraka Istaknuto

 

Prema podacima Policije Brčko distrikta ukupan dug građana po osnovi prekršaja iz oblasti saobraćaja iznosi gotovo 2 miliona KM, dok je ukupan broj dužnika za kazne 2.562 osoba. Kada je riječ o najvećem neplaćenom dugu, on iznosi ukupno 57.470 konvertibilnih maraka za 135 izrečenih kazni.

 

Glasnogovornica Policije Brčko distrikta kaže kako su analizirajući stanje sigurnosti u prometu na prostoru Brčko distrikta, utvrdili da postoji izvjestan broj vozača koji su višestruki povratnici u izvršenju najtežih prekršaja.

 

„Uvidom u registar novčanih kazni utvrđeno je da znatan broj ovih vozača imaju evidentiran broj prekršaja i neplaćenih kazni. Tako je prošle godine oduzeto 25 motornih vozila i jedan moped, jedno teretno i jedno priključno vozilo te jedan traktor. Za prva tri mjeseca 2022. godine privremeno je oduzeto ukupno sedam vozila. Privremeno oduzimanje vozila je izvršeno jer se radi o predmetima koji se upotrebljavaju u izvršenju prekršaja od strane osoba koje iznova i učestalo čine istovrsne prekršaje“, kazala je Hukičević.

 

Minimalan iznos duga za privremeno oduzimanje vozila nije propisan zakonom, kaže Hukičević, te dodaje kako je razlog za oduzimanje sadržan u opasnosti koju prouzrokuje višestruki povratnik vršeći učestalo istovrsne prekršaje, a jedan od pokazatelja da se radi o takvoj osobi je i broj izrečenih i neplaćenih novčanih kazni.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com