Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Piletina na bh. tržištu uskoro jeftinija do 10 posto Istaknuto

 

Cijena piletine na području Bosne i Hercegovine uskoro bi trebala biti niža za do deset posto, potvrđeno je za Klix.ba.

 

Kako je zbog poteškoća na tržištu oko nabavke pšenice te njenog poskupljenja lančano došlo do poskupljenja i piletine, tako uslijed poboljšanog uvoza dolazi i do njenog pojeftinjena.

 

Edin Jabandžić, predsjednik Koordinacionog odbora peradara/živinara BiH i direktor kompanije Madi Tešanj, je kazao da Srbija od kole uvozimo kukuruz štiti svoje interese te da je nabavna cijena po toni niža.

 

"Zbog odobrenja uvoza kukuruza iz Srbije po jeftinijim cijenama i do 100 KM po toni, doći će i do pojeftinjena piletine do 10 posto", kazao je Jabandžić.

 

Pšenica je nedavno ostvarila svoj rekord, najjeftinija ponuda je bila ona iz Srbije i iznosila je 611 KM po toni, što je rekord svih rekorda, a kukuruz je koštao 700 KM/t, što je također bio rekord u posljednjih najmanje deset godina.

 

Ova vijest obradovala je bh. građane, ali i dobavljače kukuruza i proizvođače pilećeg mesa. S ovim bi trebalo doći i do pojeftinjena drugih proizvoda u BiH koja su ovisila o srbijanskom tržištu.

 

Izvor: Klix

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com