Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Brčko: Otvoren “Edukativni centar za dijabetes” Istaknuto

 

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta od danas realizuje projekat „Edukativni centar za dijabetes“ koji će se odvijati u vidu predavanja i radionica u prostorijama Udruženja dijabetičara.

 

Predsjednik Udruženja dijabetičara Đorđe Vuković rekao je da je danas počeo da se realizuje jedan od značajnijih projekata ovog Udruženja.

Vuković kaže da su predavanja i radionice predviđene za oboljele od dijabetesa, ali i za sve građane koji žele saznati više o dijabetesu, prevenciji i liječenju dijabetesa, fizičkoj aktivnosti, komplikacijama dijabetesa i svim drugim aspektima koje donosi život sa dijabetesom.

Vuković kaže da su tematske jedinice usklađene sa Evropskim upustvima i smjernicama za tretman dijabetesa.

 

 

Edukativni centar radiće svakodnevno u prostorijama Udruženja dijabetičara Brčko i pružati informacije i savjete svim građanima Brčkog u kojem prema riječima Đorđa Vukovića prema procjenama ima najmanje 10.000 oboljelih od dijabetesa tip 2.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com