Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Prezentovana idejna rješenja za multifunkcionalnu gradsku dvoranu u Brčkom Istaknuto

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana izložbena prezentacija 8 prvorangiranih rješenja po raspisanom konkursu za izradu idejnog rješenja gradske multifunkcionalne dvorane, gdje su se zainteresovani mogli upoznati s detaljima i razgovarati o izloženim rješenjima.

 

Kako je u svom obraćanju novinarima kazao gradonačelnik Esed Kadrić, Vlada Distrikta se duži niz godina bavi pitanjem gradske dvorane te je u zadnjih godinu dana intenzivirala pripreme za početak izgradnje ovog važnog infrastrukturnog objekta u Distriktu za potrebe lokalnih sportskih klubova.

 

„Danas smo prezentovali idejna rješenja multifunkcionalne gradske dvorane koje je naručilo Odjeljenje za javne poslove u prošlom mandatu, a koje nismo mogli prezentovati zbog pandemije korona virusa i praktično je Vlada u međuvremenu izradila projektni zadatak i proslijedila Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj kako bismo krenuli s projektovanjem dvorane sa zatvorenim bazenima“, kazao je Kadrić, dodajući da je Vlada angažovala Građevinsko-geološki institut iz Tuzle za provjeru kvalitete sadašnje konstrukcije gradskih bazena. „Procijenjeno je da možemo inkorporirati jedan od ponuđenih koncepata na postojeće konstrukcije gradskih bazena i da se gradi nova dvorana. Inicijalno je obezbijeđeno oko 2,5 miliona maraka za početak izgradnje ovog objekta“, izjavio je Kadrić.

 

Nenad Radojković, šef Pododjeljenja za javne objekte u Odjeljenju za javne poslove, kazao je da je konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja gradske dvorane i bazena proveden u 2020. godini s ciljem da se dođe do kvalitetnog rješenja koje će poslužiti za nastavak projektnih aktivnosti koje se tiču izrade prostorno-planske i projektne dokumentacije.

 

 

„U posljednje dvije godine sukobljavaju se dva koncepta, jedan se odnosi na maksimalno iskorištavanje postojećih objekata uz nastavak radova na izgradnji dvorane i zatvaranja postojećeg bazena, a drugi koncept se odnosi na novu izgradnju jednog od ponuđenih idejnih rješenja na toj ili nekoj drugoj lokaciji. Prije godinu dana je Vlada donijela zaključak da se radovi nastave na postojećim objektima i nakon izvršenih ispitivanja i analize, dobili smo konačan nalaz da su objekti upotrebljivi uz odgovarajuće sanacione radove. Ovdje su danas prezentovana idejna rješenja Zavoda kako bi se realizovalo prethodno spomenuto u smislu sagledavanja najbolje varijante za implementacije ovog projekta“, pojasnio je Radojković.

 

 

Izložba idejnih rješenja u galeriji Vijećnice bit će otvorena do 27. maja 2022. godine, te se pozivaju svi građani, a naročito sportski radnici, da posjete istu i iskažu svoje mišljenje. Ujedno, građani mogu učestvovati u anketi u vezi s idejnim rješenjima dostupnoj putem linka: http://vlada.bdcentral.net/Content/Read/idejna-rjesenja-sc-brcko

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com