Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Od jeseni evropska košarka u Brčkom Istaknuto

 

Nešto što je godinama unazad moglo samo da bude san ljubitelja sporta koji će se teško ostvariti, a prije svega ljubitelja košarke u Brčkom, postaje java!

 

Evropska košarka dolazi u Brčko, po prvi put u istoriji, i to već od sezone 2022-2023!

 

“Zahvaljujući odličnim rezultatima ženske seniorske selekcije u debitantskom nastupu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i plasmanu u polufinale doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine, Košarkaški klub “Lavovi” Brčko stekao je pravo nastupa u WABA Ligi (Women’s Adriatic Basketball Association) u takmičarskoj sezoni 2022-2023”, saopšteno je iz KK “Lavovi” Brčko.

 

Konačna potvrda učešća KK “Lavovi” u WABA ligi u sezoni 2022-2023. očekuje se na Skupštini WABA lige, koja će biti održana 24. juna 2022. godine u Slavonskom Brodu. Prije toga, za ponedeljak, 13. jun, najavljena je posjeta čelnika WABA lige Košarkaškom klubu “Lavovi”, kada će biti izvršena inspekcija dvorane, smještajnih kapaciteta, kao i svih ostalih uslova predviđenih propozicijama takmičenja u WABA ligi.

 

“Radujemo se novoj sezoni i nadamo se još snažnijoj podršci ljubitelja i poštovalaca košarke, kako sa tribina, tako i na druge načine, jer ovim potezom pišemo novo košarkaško poglavlje u istoriji našeg kluba, ali i istoriji Brčkog”, istakao je predsjednik kluba Boško Vukadinović.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com