Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Uskoro realizacija treće faze revitalizacije “Luke” Istaknuto

 

U narednih nekoliko dana očekuje se i potpisivanje ugovora za realizaciju treće završne faze revitalizacije i modernizacije JP “Luka Brčko“, a koja se odnosi na rekonstrukciju pruge i izgradnju pristupne ceste.

 

 

„Mi smo u stalnom kontaktu sa izvođačem koji bi trebalo da isporuči novu dizalicu i sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Svi smo istog razmišljanja da bi trebalo ugovor privesti kraju, jer nije nikome u cilju da dođe do raskida ugovora ili do retenderisanja, što bi proizvelo nove troškove i gubljenje vremena“, naglasio je Josić.

 

„Krajnji rok za isporuku nove dizalice je mjesec septembar ove godine“, dodao je direktor.

 

Komentarišući Odluku o zabrani izvoza trupaca preko “Luke Brčko” za Kinu, koju je juče donio Savjet Ministara BiH, direktor preduzeća Josić je rekao da se neće značajno odraziti na poslovanje preduzeća, pošto pretovaraju i drugu vrstu roba.

 

“Luka Brčko” je jedina međunarodna riječna luka u Bosni i Hercegovini čijom modernizacijom bi trebao biti omogućen veći protok robe u regionu i van njega.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com