Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Od danas skuplje 34 vrste cigareta, evo i koje Istaknuto

 

 

Od danas važe nove cijene za 34 vrste cigareta čiji je spisak poslovnica Tvornice duvana Rovinj dostavila Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine prije nešto više od mjesec dana.

 

Također, Uprava za indirektno oporezivanje BiH dobila je i spisak deset vrsta cigareta čije će nove maloprodajne cijene biti u primjeni od početka narednog mjeseca.

 

Tako od danas cigareta Drina koštat će 5,5 KM, dok će cijena Diva cigareta iznositi 5,2 KM.

 

- Mi generalno imamo izuzetno visoko opterećenje kroz akcize i druge fiskalne i parafiskalne namete na cigarete. U relativnom odnosu na životni standard građana cijena je najviša u Evropi – rekao je ranije za Faktor ekonomski analitičar Admir Čavalić.

 

Kada se tome doda rast faktora cijena proizvodnje, inflacija i ekonomske krize kojima svjedočimo, dodaje Čavalić, onda kao rezultat dobijemo činjenicu da jednostavno mora doći do rasta cijena cigareta.

  

 

 

Izvor: Faktor

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com