Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Gradonačelnik Kadrić i direktor Osmanović položili kamen temeljac Istaknuto

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić danas je, zajedno sa direktorom JZU „Zdravstveni centar Brčko“ Emirom Osmanovićem, položio kamen temeljac povodom izgradnje javnog objekta za potrebe JZU, pored Doma zdravlja u brčanskom naselju Kolobara.

 

Izgradnjom ovog objekta oslobodit će se sadašnji kapaciteti u okviru Bolnice i Doma zdravlja, omogućiti proširenje pojedinih bolničkih odjeljenja, te su ujedno osigurane prostorije za administraciju JZU i Pododjeljenje za javno zdravstvo, kao i garaža za sanitetska vozila. Kako je kazao gradonačelnik Kadrić, radi se o investiciji koja iznosi nešto više od 2.000.000,00 KM, a što predstavlja ukupno dobro za poslovnu aktivnost Distrikta. „Očekujem da ćemo izgradnjom ovog objekta moći sistematizirati ukupne prostorne potrebe i pružiti prostor za obavljanje nekih neophodnih i nedostajućih aktivnosti naše zdravstvene ustanove“, kazao je Kadrić.

Salih Ibrahimbegović, portparol JZU, kazao je da je rok za izvođenje radova 16 mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao, te se u ime menadžmenta JZU zahvalio Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge na kontinuiranoj podršci s ciljem stvaranja boljeg i kvalitetnijeg ambijenta zdravstvenih usluga u Brčko distriktu BiH.

Polaganju kamena temeljca također su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Anto Domić, glavni koordinator Vlade Željko Antić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić te rukovodioci Bolnice i Doma zdravlja Brčko Đorđe Lazić i Danica Lazić.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com