Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Komunalno Brčko: Nabavljen uređaj za lociranje kvarova na podzemnim kablovskim vodovima Istaknuto

uredjaj za lociranje kvarov

 

Radna jedinica Elektrodistribucija Javnog preduzeća Komunalno Brčko provela je nabavku trenutno najsavremenijeg prenosnog uređaja za mikro i makro lociranje kvarova na podzemnim distributivnim kablovskim vodovima.

 

„Prilikom isporuke, predstavnik dobavljača proveo je obuku za korištenje ovog instrumenta za radnike RJ Elektrodistribucija. Na ovaj način stvorena je mogućnost brzog pristupanja otkrivanju i otklanjanju kvarova na podzemnim distributivnim kablovskim vodovima naponskog nivoa od 0,4 kV do 35 kV, bez potrebe za angažovanjem usluge trećih lica“, kažu u RJ Elektrodistribucija.

 

Kod kvarova na podzemnim elektroenergetskim kablovskim vodovima, a naročito kod radijalnih kablovskih vodova gdje ne postoji mogućnost alternativnog napajanja krajnjih kupaca, jako je bitno da se kvar otkrije i otkloni u što kraćem vremenskom periodu, da bi beznaponsko stanje trajalo što kraće, odnosno da bi se u što kraćem vremenskom periodu uspostavilo normalno funkcionisanje elektrodistributivne mreže.

 

JP Komunalno Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com