Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Brčko: U toku upisni rok za buduće studente Istaknuto

 

Na Evropskom univerzitetu Brčko distrikta vrši se upis studenata na sva tri ciklusa studija, kaže generalni sekretar na tom fakultetu prof. dr Albina Fazlović i dodaje da će upisni rok na svih šest fakulteta trajati do kraja mjeseca septembra.

 

Odnedavno akreditovani Evropski univerzitet u Brčkom, ističe Fazlović, uveo je novine od ove godine, a odnose se na dodjelu stipendija na smjerovima zdravstvenih nauka.

 

„Oni koji upišu prvu godinu studijskog programa Medicina dobiće stipendiju na školarinu u iznosu od 5.000 maraka, a oni koji se opredijele za stomatologiju dobiće stipendiju u iznosu od 3.500 maraka“, napominje prof. dr Fazlović.

 

Prodekan za nastavu i studentska pitanja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Brčkom prof. dr Lejla Terzić je rekla danas da je u toku upisni rok budućih studenata i trajaće do 24. juna dok će se prijemni ispit održati 27. juna u 9:00 časova.

 

“Ove godine će na prvi ciklus studija biti upisano 57 studenata od kojih 45 studenata koji se finansiraju iz budžeta, 10 samofinansirajućih i dva strana državljanina. Na drugom ciklusu studija planiran je upis 24 studenta, od toga 11 studenata na smjer Finansijski i Bankarski menadžment i 13 studenata na smjer Marketing i menadžment. Na drugom ciklusu studija 15 studenata će se finsirati iz budžeta“, objasnila je prof. dr Lejla Terzić.

 

Prema njenim riječima, kandidati su prilikom prijave dužni da dostave originalnu dokumentaciiju i, kako ističe prof. dr Terzić, budući studenti izabraće dva od četiri ponuđena predmeta koja će polagati na prijemnom ispitu.

 

O drugom upsnom roku, studenti biće blagovremeno obaviješteni putem veb – sajta fakulteta i lokalnih medija.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com