Menu


Baner NK p lj 2022 vodoravni 3 i 7
85CD9A32 6837 4C14 AC47 0BB7BB550E53

Bingo u potpunosti preuzima INIT Istaknuto

 

Kompanija Bingo iz Tuzle namjerava u potpunosti preuzeti firmu INIT Sarajevo, a sam postupak je u toku.

 

Ovo potvrđuju objave obje firme. INIT je obavijestio dioničare društva o zaprimljenoj ponudi od pravnog lica Bingo d.o.o. Tuzla za preuzimanjem društva, odnosno preostalih dionica.

 

Također je i Bingo u dva dnevna lista objavio oglas o preuzimanju Init d.d Sarajevo u skladu sa pravilnikom o preuzimanju društava i Zakona o preuzimanju dioničkih društava putem zastupnika SSE Investment d.o.o Sarajevo.

 

Ovo je uobičajena procedura u procesu preuzimanja neke firme. Kako su nam potvrdili iz Binga, taj postupak je u toku.

 

Biznisinfo je izvijestio da je kompanija Bingo iz Tuzle u februaru prošle godine stekla 83 posto dionica u firmi Institut za informacione tehnologije d.d. Sarajevo (INIT) za šta je tada platila 6,5 miliona KM, a da su sada kupili preostale dionice.

 

Raniji vlasnik ove firme je bila Fortenova grupa d.d., a upisana djelatnost kompanije INIT je obrada podataka, usluge hostinga i djelatnosti povezane s njim.

 

Izvor: Otisak.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com