Menu

1DFCD746 9EA3 4077 ADF1 294E42DB4878

4565988C C436 47F5 80EA 33A9CB25097E

Vratila se iz Njemačke u BiH i pokrenula posao: Ne žalim, ima posla i ovdje Istaknuto

 

Franka Križanović 2017. godine otišla je iz Busovače u Njemačku, radila, snalazila se, a onda je došla pandemija korona virusa kada su svi zbog lokdauna bili zatvoreni, a dosada ju je natjerala da se vrati u BiH.

 

Franka za portal "Avaza" kaže da je na kraju imala i sreću, koju je iskoristila i sada je otvorila kozmetički salon u Busovači.

 

Ističe da se nije pokajala što se vratila.


"Odmah poslije srednje škole, 2017. sam otišla u Njemačku. Tamo sam radila, najviše u kladionici. Uz to sam radila i nokte, u svom stanu. Nisam nikako uspjela doći do posla u kozmetičkom salonu jer sam imala samo završenu srednju školu, a i nedovoljno prakse Tako da kada je ova korona započela, nismo radili, pa je bilo jako dosadno", kaže Franka.

Rekla je da je u BiH došla na godišnji i da je na "godišnjem" ostala.

Ispričala je i kako je došlo do toga da otvori kozmetički salon."Slučajno sam pronašla posao u Vitezu, a Dragana, sadašnja kolegica, mi je bila mušterija. Razgovarale smo i tako smo došle na ideju da kod nje u frizerskom salonu otvorim kozmetički sektor, jer u Busovači nema nijedan frizersko-kozmetički salon. Na kraju smo uradile to i počela sam s radom od ponedeljka", rekla je Franka.

Ističe da se zbog ovog poteza nije pokajala.


"Nisam se pokajala nijednog dana, ma ni sekunde otkako sam došla. Lijepo je kad se radi ono što se voli", naglasila je Franka.

 Za početak je prezadovoljna, a posla ima i iznad očekivanja.

"Ovo mi je prva sedmica da radim i za početak sam prezadovoljna. Mislila sam da ću prvi mjesec raditi samo svojim prijateljicama. Prezadovoljna sam", istakla je ona.

 

Imala je i poruku za sve one koji se odluče ići vani.

 

Izvor: Avaz

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com

x

91BF2014 45C7 4C25 BBFC 757C1C654474