Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

U Tuzlanskom kantonu počelo izdavanje elektronskih zdravstvenih kartica Istaknuto

 

Reforma zdravstvenog sistema Tuzlanskog kantona je započela izdavanjem elektronskih iskaznica osiguranicima Tuzlanskog kantona.

 

Građani više neće morati ovjeravati zdravstvene knjižice, a svaki zdravstveni osiguranik Tuzlanskog kantona će imati dnevni status osiguranja koji će biti dostupan u zdravstvenoj mreži na teritoriji TK bez obzira da li se osiguranik javio primarnom, sekundarnom, tercijarnom nivou zdravstvene zaštite ili u apoteci koja je na području ovog kantona.
Zahvaljujući elektronskim karticama neće biti čekanja na recepte jer informacija iz ordinacije odmah stiže u apoteku gdje pacijent može podići svoje lijekove.

 

Uspostavom "Online statusa zdravstvenog osiguranja u Tuzlanskom Kantonu“ Tuzlanski kanton pokazuje organizacijsku i stručnu osposobljenost pri uvođenju elektronskog poslovanja i omogućuje povećanje kvalitete zdravstvene zaštite u ovom kantonu.

 

Uspostava ovog sistema koja ima prednosti kako za korisnike tako i za cjelokupan zdravstveni sistem će dovesti do značajnih ušteda u oblasti zdravstva.

 

Izvor: Klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com