Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Brčanski Preporod tokom ljeta organizuje nekoliko značajnih manifestacija Istaknuto

 

Bošnjačka zajednica kulture Preporod Brčko ovog će ljeta organizovati niz kulturnih manifestacija dok će sekcije ovog društva kao gosti nastupati na nekoliko značajnih događaja u više gradova u BiH.

 

„U sklopu naših aktivnosti tokom ljeta, već u petak 08. jula u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice u Brčkom organizujemo izložbu koju već tradicionalno povodom Kurban Bajrama priprema Atah Mahić pod nazivom ‘140 godina vatrogastva u Brčkom’, a 15. jula naš ansambl pjesama i igara će u Banskim dvorima u Banja Luci upriličiti cjelovečernji program”, istakla je Adisa Osmić-Smajić predsjednica brčanskog Preporoda.

 

Do kraja ovog mjeseca i Preporodov mješoviti hor će nastupati u programu manifestacije “Visočko ljeto”.

 

“U avgustu mjesecu Preporod će organizovati i promociju knjige poznate Američke spisateljice Dine Grimberg kao i određene aktivnosti koje se realizuju u sklopu jednog značajnog projekta za Brčko distrikt, a to je ‘Doprinos Alije Kučukalića i njegove porodice u urbanom razvoju Brčkog'”, dodala je Adisa Osmić-Smajić.

 

U sklopu Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Brčkom aktivno djeluje škola stranih jezika, mješoviti hor, ansambl pjesama i igara u dvije grupe, a uskoro bi ponovo trebao biti pokrenut i rad dramskog studija Arlekino, čiji polaznici su prethodnih godina igrali značajne predstave.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com