Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

U Tuzli porasle cijene taksi usluga: Vožnja za dvije KM odlazi u prošlost Istaknuto

 

Cijena taksi usluga u Tuzli početkom ove sedmice su porasle, potvrđeno je za Faktor u Udruženju Tuzla taxi, koje okuplja 120 taksista od ukupno 350 koliko ih radi na području Tuzle.

 

 

- Taksi je direktno ovisan o cijenama goriva i logično je da poskupi. Cijene nisu iste kod svih jer je dozvoljeno slobodno formiranje cijena, ali smo mi u Tuzla taxiju povećali svoje cijene - kaže Neim Husić, predsjednik Udruženja Tuzla taxi.

 

Prema njegovim riječima, start taksimetra sada košta tri KM, a svaki kilometar plaća se 1,5 KM, dok je ranije start koštao 2,5 KM, a svaki kilometar jednu marku.

 

- Vožnja u gradskoj zoni po pozivu je 4 KM, ali smo kilometražu za te vožnje spustili sa četiri na tri kilometra. Kada je u pitanje zaustavljenje taksija na cesti, takozvano "mahanje", koje samo postoji u Tuzli, plaćalo se dvije KM, a sada se naplaćuje 2,5 do tri KM, zavisi od taksiste. Naravno, ima kolega koje još voze po nižoj cijeni i to im niko ne može zabraniti - navodi Husić.

 

 

Izvor: Faktor

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com