Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Raspisan Javni poziv za rekonstrukciju “Malezijskog puta” Istaknuto

 

Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta, raspisalo je nedavno javne nabavke koje se tiču izbora najpovoljnijeg ponuđača i to za tender u vrijednosti od 85.470,00 KM, bez PDV-a, a koji se odnosi na izradu projektne dokumentacije za izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica na području Brčko distrikta, otvrđeno nam je iz Vladinog Pododjeljenja za puteve i parkove.

 

„Sredinom prošlog mjeseca raspisana je i druga Javna nabavka, od 98 LOT-ova, za odabir najboljih ponuđača za izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica u Brčko distriktu u visini od 4.000.941,77 KM, bez PDV-a“, istakao je šef Pododjeljenja za puteve i parkove, Avdulah Čandić.

 

Čandić je izdvojio tri najznačajnija projekta koji se mogu ralizovati ovim pozivom, a tiču se rehabilitacije dijela „Malezijskog puta“ u dužini od 2.100 metara, izgradnje mini obilaznice pored naselja Čardaklije kao i nastavak izgradnje puta Šatorovići – Srebrenik u dužini od 2.150 metara.

 

Prema njegovim riječima otvaranje ovih tendera zakazano je za 8. avgust ove godine, a završetak većine poslova prema očekivanjima Avdulaha Čandića može biti realizovano do kraja ove godine.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com