Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

Preporod Brčko: Dvije stotine polaznika uspješno završilo kurs stranih jezika Istaknuto

Bošnjačka zajednica kulture Preporod u Brčkom nedavno je privela kraju kurseve stranih jezika koje je u proteklu godinu dana pohađalo preko 200 polaznika.

 

U okviru brčanskog Preporoda od 2013. godine sa uspjehom se realizuje projekat kurseva stranih jezika. Uprkos brojnim ograničenjima prethodne dvije godine i čestim prekidima nastave, projekat je nastavljen i uspješno realizovan i ove školske godine, ponajviše zahvaljujući upornosti polaznika i profesora.

 

„Sekcija stranih jezika u Preporodu već devetu godinu realizuje projekat kurseva njemačkog, engleskog i turskog jezika koju smo i ove godine uspješno realizovali uprkos ograničenjima koje je prouzrokovala pandemija. Prethodnih godina broj polaznika na ovim kursevima je dostizao 450 osoba dok je sada ove kurseve uspješno završilo preko 200 polaznika svih generacija i uzrasta“, istakla je predsjednica Preporoda Adisa Osmić Smajić.

 

Ona je dodala da se predavanja za engleski jezik izvode prema savremenim udžbenicima Cambridga, dok se nastava na njemačkom odvija po Schritte programu gdje polaznici nakon uspješnog polaganja završnog ispita dobijaju i odgovarajuće certifikate.

 

U brčanskom Preporodu vjeruju da će naredna jubilarna deseta školska godina kurseva stranih jezika u okviru ovog kulturnog društva ponovo okupiti veliki broj polaznika svih uzrasta i generacija.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com