Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

I dalje gori na području Šibenika, ali je vatra okružena Istaknuto

 

Požar koji je buknuo u srijedu na području Šibenika još nije lokalizovan, ali se ne širi dalje.

 

I dalje gori između Vodica i Šibenika kod Zatona, ali je vatra okružena.

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni komandir, jutros je i za N1 rekao da sada nema širenja požara, da je okružen te da nema otvorene vatre.

 

 

“Situacija u Raslini i Zatonu je pod kontrolom. Od jutros tri kanadera gase na zapadnom dijelu požarišta područje Okit”, rekao je.

 

 

“Bilo je uganuća noge, bilo je i udisanja dima tokom jučerašnjeg dana i noći kod vatrogasaca, ali svi su dobro”, rekao je Tucaković.

 

Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, objavio je fotografije iz Zatona i Rasline.

 

 

“Bolja situacija, nema velikih vatrenih fronti i nekontroliranog širenja prema Vodicama. Vremenski uvjeti povoljniji”, napisao je na Tviteru.

Prema informacijama od kasno sinoć koje prenose hrvatski mediji, lakše je povrijeđen jedan vatrogasac JVP Šibenik, a na području Rasline i Zatona izgorjelo je dvadesetak kuća.

Kako javljaju iz MUP-a, putevi od Šibenskog mosta do ulaza u Vodice je ponovno prohodna.

 

 

“I dalje ostaje zatvorena za sav saobraćaj vodička obilaznica, zatim cesta Vodice- Gaćeleze i dio tzv. Benkovačke ceste. Dakle u smjeru Zadra se može saobraćati preko Vodica”, poručili su na Tviteru.

 

 

Izvor: BHRT

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com