Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

Humanitarno udruženje građana Bošnjaka “Merhamet” izvršilo tradionalnu podjelu Kurbanskog mesa Istaknuto

 

Humanitarno udruženje građana Bošnjaka „Merhamet“ izvršilo je tradicionalnu podjelu oko dvije i po tone certificiranog kurbanskog mesa za šta je ove godine zahvaljujući donatorima prikupljeno 42.000 maraka. Predsjednik brčanskog Merhameta Suvad Alagić istakao je da su zadovoljni jer su ostali na istom nivou kao i prošle godine kada je prikupljeno 44.000 KM, s tim da je 2021. godine vrijednost jednog kurbana bila 280, a ove je 350 KM.

 

 

“Tokom dana, oko 1.250 Kurbana će putem 20 povjerenika iz mjesnih zajednica i jednog romskog udruženja, biti podijeljeno građanima Distrikta koji su u stanju socijalne potrebe”, pojasnio je Alagić i ovom prilikom se zahvalio svima koji su svojom donacijom pomogli da Merhamet i ove godine izvrši tradicionalnu podjelu kurbanskog mesa.

 

Jedan od povjernika iz MZ Stari Rasadnik Milanka Čaber istakla je da će građane ovakva vrsta pomoći na današnjem vremenu jako obradovati, te pozvala sve one koji su u mogućnosti da potpomognu rad Merhameta.

 

Alagić je još rekao da su potrebe građana za ovakvim vidom pomoći u stalnom porastu i najavio sastanke sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti naglasivši da je ovoj organizaciji potrebna mnogo veća institucionalna podrška od sadašnje.

 

Ovom prilikom, najavio je i da građani već na jesen, nakon dvije godine pauze, mogu očekivati prvu podjelu pekata sa humanitarnim paketima i kućnim potrepštinama.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com