Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Pojeftinilo gorivo u RS, naredne sedmice dodatni pad cijena Istaknuto

 

Na benzinskim pumpama širom Republike Srpske ovih dana je došlo do pada cijena naftnih derivata, te bi cijene dizela i benzina od naredne sedmice trebalo da budu još niže, rekao je za “Nezavisne” Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet nafte i naftnih derivata pri Privrednoj komori RS.

 

Kako je istakao, više su pale cijene benzina nego dizela.

 

“Maloprodajne cijene benzina će na benzinskim pumpama ići do 3,29 KM po litru ovog derivata. Očekujemo da će cijena benzina pasti znači za 20 feninga u odnosu na prethodni period. Cijene dizela su takođe pale, i one su niže za nekih 10 feninga”, kazao je Trišić.

 

Dodao je da bi cijene naftnih derivata od naredne sedmice trebalo da budu još niže.

 

“Uvozne cijene goriva su manje sada i to je došlo i na naše tržište. Barel nafte jeste pao, ali to je samo jedan od indikatora cijena goriva, su i to što je ojačao dolar, kao i kolika je ponuda i potražnja goriva. Sve se to drugačije odražava na svako tržište. Trebalo bi doći do pojeftinjenja cijena goriva i iduće sedmice i bitno je da će se nastaviti taj trend pada cijena. Očekujemo da će cijene naftnih derivata iduće sedmice biti niže za najmanje pet feninga”, naglasio je Trišić.

 

 

Izvor: Nezavisne

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com