Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

Bosna i Hercegovina ekipni pobjednik Balkanskog judo prvenstva za seniore Istaknuto

 

Judo tim Bosne i Hercegovine osvojio je prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu održanom proteklog vikenda u Bugarskoj.

 

Predstavnici naše zemlje ostvarili su pobjede nad svim ekipama maksimalnim rezultatom 4:0, a u finalnom bloku porazili su ekipe Turske i Crne Gore.

 

Ukupno je osvojeno 15 medalja, od čega dvije zlatne, tri srebrene i 10 bronzanih. Zlatne medalje osvojili su Aleksandra Samardžić u kategoriji do 70 kilograma, i Toni Miletić u kategoriji do 90 kilograma.

 

Srebreni su bili Anđela Samardžić u kategoriji do 57 kilograma, Božidar Vučurević u kategoriji do 81 kilogram i Sofija Pajić u kategoriji do 70 kilograma. Bronzane medalje osvojili su Marko Rosuljaš -60kg, Milkica Đurić -48kg, Andrea Simović +78kg, Borjana Marjanac +78kg, Sandra Popović -52kg, Vuk Divljan -73kg, Džejla Kožljak -63kg, Ognjen Gazdić -100kg, Lana Lubura -78kg i Patrik Savić +100kg. Osim odličnih rezultata ostvarenih od strane naših judoka na Balkanskom prvenstvu, na istovremeno održanom kongresu Balkanske judo asocijacije (BJA) za predsjednika u četverogodišnjem mandatu izabran je prof. dr. Branislav Crnogorac, predsjednik Judo saveza BiH i selektor naše reprezentacije.

 

„Ponosan sam što je moja malenkost izabrana u konkurenciji pored proslavljenog judo reprezentativca i bivšeg prvaka svijeta Dragomira Bećanovića iz Crne Gore.

 

Glasanje je provedeno u tajnosti uz poštivanje demokratskih procedura, a nakon izbora imao sam čast kao novi predsjednik govoriti u ime BJA i otvoriti ovo natjecanje“, kazao je Crnogorac. Judo savez BiH nastavlja sa sjajnim rezultatima i aktivnostima, pa se uveliko vrše pripreme za predstojeće Svjetsko judo prvenstvo za kadete koje će biti održano u našoj zemlji u augustu.

 

Izvor: Tuzlanski.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com