Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

Građani se sve više žale na visoke temperaure i stomačni virus Istaknuto

 

Zbog vrućina i virusa u zadnjih desetak dana primjetan je porast pacijenata u brčanskoj Službi hitne pomoći, koji traže liječniku pomoć zbog visokih temperatura. Jedan od razloga povećanog broja pacijenata nisu samo vrućina, već i pojava sezonskog virusa koji se javlja od sredine jula do sredine avgusta.

 

 

„Nije riječ samo o posljedicama visokih temperatura, nego i činjenici da je i ovdje aktivan takozvani „rota“ virus, odnosno ljetni virus koji prouzroukuje opštu slabost organizma“, naglasila je šefica Hitne službe brčanske Bolnice dr. Jasna Bradonjić.

 

Ovom prilikom apelovala je na građane se ne kreću na otvorenom u vremenskom periodu od 11 do 16 h.

 

„Stoga preporuka struke je da se u najtoplijem dijelu dana kreće na otvorenom samo u najnužnijim slučajevima, te da se tom prilikom koriste dodatne količine tečnosti i svakako da se pazi na način ishrane , odnosno unošenja količina hranjivih materija u organizam“, dodala je dr. Bradonjić.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com