Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

U povodu nastupanja nove 1444. hidžretske godine u Brčkom upriličen tradicionalni novogodišnji program Istaknuto

 

U povodu nastupanja nove 1444. hidžretske godine u sinoć je u Brčkom upriličen je tradicionalni novogodišnji program.

Pod simboličnim nazivom “Nek se srca otvore” program je poslije akšam-namaza izveden na platou pored upravne zgrade Medžlisa Islamske zajednice Brčko a izveli su ga: Eldin Huseinbegović, Hor Mošus, Mevludin Smajlović, Ema Bratić, Abdulah Gobeljić i Eldin Ibrahimbašić.

 

Pored navedenih učesnika prisutnima su se obratili i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko dr. Mustafa-ef. Gobeljić i Sabahudin Ravkić, direktor restorana Divanhana koji je u mjesecu julu obilježio prvu godišnjicu svog rada.

 

Sinoćnjoj manifestaciji prisustvovalo je oko 800 Brčaka i kao posjetilaca iz drugih gradova koji su uživali u dvosatnom programu.

 

Organizatori manifestacije bili su Medžlis Islamske zajednice Brčko i Udruženje mladih Izvor Brčko, a realizaciju su podržali Vlada Brčko distirkta Bosne i Hercegovine, Bosava d.o.o, RSKT ODRAZ. 

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com