Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

Brčko: Cijene voća i povrća u blagom padu Istaknuto

 

Cijene sezonskog voća i povrća na brčanskoj „Zelenoj pijaci“ su u blagom padu i nisu se značajnije mijenjale u odnosu na isti period prošle godine, saznali smo na brčanskoj pijaci.

 

Trgovci na brčanskoj pijaci kao razlog pada cijena sezonskog voća i povrća, navode povećanu ponudu kao i veću posjetu naših sugrađana koji žive i rade u inostranstvu. Trgovci navode da su i dalje na snazi nedavne mjere Vlade Hrvatske o zabrani unošenja prehrambenih proizvoda u tu zemlju, što im umnogome otežava rad.

 

Na našoj gradskoj pijaci domaći paradajz se može naći po cijeni od dvije KM do 2,50 KM za jedan kilogram, papriku građani kupuju po cijeni od dvije KM dok se svježe tikvice prodaju po cijeni od jedne KM za komad. Luk se može naći po cijeni od jedne marke za kilogram, dok je pasulj od pet KM po kilogramu i njemu se cijena već duže vrijeme nije mijenjala. Patlidžani se mogu kupiti po cijeni od dvije KM za kilogram, a svježi kupus po cijeni od jedne marke za jedan kilogram.

 

Cijene voća se takođe nisu značajnije mijenjale i kajsije se mogu kupiti po cijeni od dvije do tri marke po kilogramu, breskve već od dvije marke za jedan kilogram, a banane za dvije KM po kilogramu.

 

Trgovci kažu da se dinje prodaju po cijeni od jedne KM za komad, a da su se cijene lubenica drastično snizile i da se mogu naći po cijeni od 0,80 KM po kilogramu i ističu da su uglavnom domaće proizvodnje.

 

Cijena jednog kilograma oljuštenih oraha je ista kao i prije nekoliko mjeseci i iznosi 16 KM, dok je cijena smokava četiri marke za kilogram, a bademi se mogu naći i po 17 KM po kilogramu.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com