Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

Na području Tuzlanskog kantona oduzeta roba vrijedna 88.000 KM Istaknuto

 

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) na području Regionalnog centra Tuzla su u nekoliko odvojenih akcija privremeno oduzeli tehničku robu, duhan i cigarete bez akciznih markica, čija je ukupna vrijednost 88.000 KM.

 

Kako su saopćili iz UIO, u operativnoj akciji "Kentaur" uočena su dva putnička vozila u kojima se nalazilo 195 kilograma sitno rezanog duhana namijenjenog za daljnju distribuciju i prometovanje na području Tuzlanskog kantona.

 

U prethodnom periodu izvršene su, kako je navedeno, pojačane provjere prometa akciznih proizvoda te su tom prilikom kod pet osoba pronađene cigarete koje nisu bile obilježene na zakonom propisan način, niti je za njih posjedovana zakonom propisana dokumentacija. Pronađeno je 4.328 pakovanja cigareta.

 

Uz upotrebu specijalizirane opreme (endoskopi, detektori) prilikom, kako je naglašeno, detaljnog pregleda putničkih i teretnih vozila otkrivena su tri carinska prekršaja. Pronađeni su skrivena i neprijavljenu roba - termalna kamera, razna tehnička oprema.

 

Roba je privremeno oduzeta, a protiv osoba bit će preduzete zakonom predviđene mjere i radnje pred nadležnim pravosudnim organima.

 

U toku poduzimanja mjera korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

 

U UIO pozivaju građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni. Građani mogu i na Viber broj 065 355 155 poslati fotografiju i lokaciju gdje se nelegalno prodaju cigarete i duhan.

 

Izvor: Klix

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com