Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

FBI u Trumpovoj kući tražio dokumente o nuklearnom oružju Istaknuto

Trump

 

Agenti FBI-a tražili su povjerljive dokumente u vezi sa nuklearnim oružjem prilikom pretresa doma bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, objavio je Washington Post pozivajući se na dobro upućene izvore.

 

Nije poznato kakvu vrstu informacije je FBI tražio ni da li su takva dokumenta pronađena u Trumpovoj kući u Palm Beachu na Floridi, dodaje Washington Post.

 

Ministarstvo pravde zatražilo je od istražnog sudije da objavi zapečaćen nalog kojim se odobrava pretres Trumpovog imanja kako bi javnost saznala više informacija o tome šta su istražitelji tražili, prenosi Reuters.

 

Pretres Trumpove kuće obavljen je u okviru istrage o tome da li je bivši američki predsjednik nezakonito uklonio dokumente iz Bijele kuće prilikom napuštanja funkcije 2021. godine.

 

Ministar pravde Merrick Garland rekao je da je lično odobrio odluku o pretresu dodajući da Ministarstvo ne donosi lako takve odluke.

 

Sam Trump objavio je u ponedjeljak da je u toku pretres njegove kuće i da to vidi kao političku odmazdu.

 

Izvor upoznat sa istragom rekao je da su agenti FBI iznijeli deset kutija iz Trumpovog doma tokom pretresa.

 

 

Izvor: Faktor/Washington Post

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com