Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

U Zagrebu iznenada preminuo istaknuti novinar Mislav Bago, imao je 49 godina Istaknuto

 

Istaknuti voditelj i novinar TV, višestruko nagrađivani reporter, urednik i politički komentator Nove TV Mislav Bago preminuo je danas u 49. godini.

Vijest i iznenadnoj smrti jednog od najupečatljivijih televizijskih lica novijeg doba objavili su hrvatski mediji. A prema informacijama portala Index.hr, Bago je nađen mrtav u Martićevoj ulici u Zagrebu.

Za sada nema informacija o uzroku smrti.

 

Bago je bio urednik, reporter i politički komentator koji se informativnom timu Nove TV pridružio 2009. godine.

 

Novinarsku karijeru započeo je kao novinar-istraživač na HRT-u u redakciji TV parlamenta. Specijalizirao se u unutrašnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog sabora te je do danas, kao novinar, pratio više od 30 izbora u Republici Hrvatskoj.

 

Bio je urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu kasnije postaje urednik i reporter na Novoj TV. Od početka učestvuje u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora do izbora za Evropski parlament, prati sve značajne društvene i političke događaje u zemlji, kao i važne događaje u inozemstvu poput američkih izbora ili zbivanja u institucijama Evropske unije.

 

Dobitnik je niza novinarskih nagrada. 2013. godine ga je Evropski pokret BiH proglasio regionalnim novinarom godine. Trostruki je dobitnik nagrade HND-a, koji ga je 2006. proglasio i novinarom godine. Stipendist je USAID-a, u okviru čega je pohađao desetke stručnih usavršavanja u SAD-u, a bio je pozvan, zajedno sa svega 20 novinara iz cijelog svijeta, da uživo prati debatu Obama-McCain u sklopu američkih predsjedničkih izbora 2008. Kao stipendist Vlade Narodne Republike Kine bio je jedan od 20 novinara u posjetu Kini, a pohađao je i seminare u organizaciji Europske komisije i Vijeća Europe.

 

Bago je rođen 1973. godine u Zagrebu, ali je djetinjstvo proveo u Velikoj Gorici. Tamo su mu roditelji imali stan, gdje su se preselili kad je Bago bio dijete. Kada je krenuo u srednju školu, Mislav se preselio u bakin stan, gdje je živio preko tjedna, a vikendom bi odlazio kod roditelja.

 

Otac Mislava Bage porijeklom je iz Hercegovine, dok mu je majka rođena Zagrepčanka, a ima i mlađeg brata.

 

Izvor: Klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com