Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Završena osma po redu „Ljetna policijska škola Brčko 2022“ Istaknuto

 

Jučer je okončana osma po redu „Ljetna policijska škola Brčko 2022“ u kojoj je uglavnom mladim polaznicima približeno djelovanje policijskih službenika, bilo da je riječ na terenu ili u administraciji.

 

Nakon trodnevne obuke na kojoj je sudjelovalo 53 mladih polaznika, uzrasta od 15 do 35 godina, postignut je osnovni cilj a to je da mladi ljudi upoznaju iznutra rad i djelovanje policije, ali i upoznavanje mladih sa sektorom sigurnosti uopće.

 

„Ovo je jedinstven programski sadržaj u Bosni i Hercegovini u organizaciji jedne od policijskih agencija i nastavit ćemo sa organizacijom ovakvih sadržaja i u budućnosti. Nadam se da će ovi mladi ljudi, nakon ove škole se opredjeliti za ovaj poziv i da će postati policajci“, kazao je zamjenik šefa Policije Brčko distrikta, Senad Jašarević.

 

Polaznici škole nisu krili zadovoljstvo što su bili uključeni u ovu vrstu edukacije te su sretni zbog stečenih znanja, posebno su oduševljeni specijalnom policijom i pokaznim vježbama, kroz koje su i sami prošli.

 

Većina od ovogodišnjih polaznika spremna je stečeno znanje na ovoj policijskoj školi prenijeti svojim vršnjacima, što je također jedan od ciljeva, a mnogi su kazali da će se i dogodine javiti na ovu vrstu edukacije kako bi usavršili i na viši nivo podigli već stečena znanja.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com