Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Brčko: Još sedam dana za podnošenje zahtjeva na Javni poziv za stipendije Istaknuto

 

Vlada Brčko distrikta je na posljednjoj sjednici usvojila Program utroška sredstava predviđenih za stipendije redovnim studentima s područja Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1.1.2022. do 31.7.2022. godine. Visina sredstava za ovu namjenu iznosi ukupno 280.000 KM. Brčanski studenti imaju još sedam dana vremena da podnesu zahtjev za stipendiranje.

 

“Zahtjeve za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta, studenti koji ispunjavaju uslove predviđene Javnim pozivom mogu podnijeti do 2. septembra 2022. godine”, potvrdio je danas za Radio Brčko Aleksandar Maksimović šef Pododjeljenja za visoko obrazovanje u Vladi Brčko distrikta.

 

On je dodao da će Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta uskoro raspisati i Javni poziv za stipendiranje smještaja studenata u studentskim domovima na fakultetima u Bosni i Hercegovini za šta se svake godine uvećavaju sredstva.

 

“S obzirom da se sredstva moraju planirati unaprijed to se za sada radi na osnovu projekcije broja studenata koji bi mogli koristiti ovu mogućnost”, istakao je Maksimović.

 

Vlada Brčko distrikt godišnje izdvaja preko milion maraka za stipendiranje skoro 700 studenata sa područja Distrikta.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com