Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Ambasador Bugarske u BiH u prvoj zvaničnoj posjeti Distriktu Istaknuto

 

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić primio je danas u prvu zvaničnu posjetu ambasadora Republike Bugarske u BiH Valerija Ivanova Jotova sa kojim je razgovarao o konkretnim projektima u oblastima ekonomije, infrastrukture, kulture i turizma.

 

Gradonačelnik Brčkog je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je ambasadora Bugarske upoznao svim važnim aktivnostima koje Distrikt u ovom trenutku provodi.

 

„Ambasadora smo upoznali i o našoj saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama u rješavanju velikih kapitalnih infrastrukturnih projekata na području Distrikta, uspostavljanju ekonomskih zona kao i o jasnom političkom usmjerenju i perspektivama naše zajednice,“ naglasio je gradonačelnik Kadrić.

 

On je najavio i prvi zajednički projekat iz oblasti kulture, a tiče se postavke u Gradskoj galeriji, koju će uskoro organizovati ambasada Bugarske.

 

Ambasador Bugarske u BiH Valerij Ivanov Jotov izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom Brčko distriktu rekavši da njegova zemlja, kao članica Evropske Unije, ima poseban program finansiranja projekata u zemljama Zapadnog Balkana.

 

On je najavio finansiranje projekta izgradnje i opremanje sportskog terena za osobe sa posebnim potrebama u sklopu Osnovne škole u brčanskom naselju Brezovo Polje.

 

Bugarski ambasador je rekao da će rado pozvati kompanije u svojoj zemlji da blisko sarađuju sa privrednicima iz Brčkog u svim oblastima, a posebno na promovisanju turističkih potencijala.

  

 

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com