Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila Odluku o ograničavanju marže na naftne derivate Istaknuto

 

Na 73. redovnoj sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je usvojen Zaključak o davanju saglasnosti na Nacrt pravilnika o primjeni Zakona o igrama na sreću Brčko distrikta BiH na prijedlog Direkcije za finansije.
Pravilnikom o primjeni Zakona o igrama na sreću Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uređuje se katalog igara na sreću, certificiranje i tehnički pregled uređaja i opreme, obrasci za vođenje evidencija o uplatama, te prostorni, tehnički i drugi uslovi za priređivanje igara na sreću u kasinu, na automatima, igara na sreću putem interneta i slično.

 

Na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Vlada je usvojila Odluku o ograničavanju marže na naftne derivate kojom se propisuje maksimalna visina marže u apsolutnom iznosu od 0,06 KM/litru derivata za preduzeća, preduzetnike, podružnice i druga pravna lica koja obavljaju djelatnost trgovine naftnim derivatima na veliko, dok je za obavljanje djelatnosti trgovine naftnih derivata na malo propisana maksimalna visina marže u apsolutnom iznosu od 0,25 KM/litru derivata.

 

Također, Vlada je usvojila Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, pa se tako, između ostalog, navode posebni uslovi za podsticaj koji propisuju da se pravo na podsticaj ne može ostvariti za proizvodnju koja sadrži genetski modifikovane organizme kao ni za poljoprivredne površine na kojima je prisutna ambrozija.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com