Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Inspektorat Brčko distrikta: Plan rada za ovu godinu 16.000 kontrola u 20 društvenih oblasti Istaknuto

 

Inspektorat Brčko distrikta u planu rada za ovu godinu za cilj ima 16.000 kontrola u oko 20-ak različiti društvenih oblasti u Brčko distriktu. Plan je realiziran u iznosu od 78 posto za 10 mjeseci godine, a cilj je da se do 31. decembra ovaj plan i ispuni.

 

Šef Inspektorata Brčko distrikta Adnan Drapić za Radio Brčko napomenuo je da je Inspektorat Brčko distrikta sa svojih 50 i nešto inspektora na terenu, posebno bio angažavan u kontroli ugostiteljskih objekata, velikih tržnih prodajnih centara, kao i kod inspekcija u privatnim i javnim zdravstvenim ustanovama. Drapić je napomenuo da je aktivna bila građevinska inspekcija kod gradnje objekata i spriječavanja nelegalne gradnje, kao i inspekcija za nadzor u odjelima brčanske Vlade. Neki odjeli Inspektorata radili su dobro, dok neki nisu u cjelosti ispunili planirane aktivnosti, ali cilj je do kraja godine biti što bliže ostvarenju plana za ovu godinu u svih 20 društvenih oblasti koje su predmet kontrole.

 

Inspektorat Brčko distrikta trebao bi od početka naredne godine da pređe na softverski način rada i na taj način učini znatno efikasnjim rad na terenu za sve inspektore. Drapić je kazao da će novi softver omogućiti uvid i transparentnost u inspekcijski postupak od izdavanje rješenja i prekršajnih naloga koje treba da ima Inspektorat, kao Vlada i Skupština Brčko distrikta i dodao da će uska konekcija biti ostvarena i sa Sudom Brčko distrikta BiH.

„Odmah nakon donošenja nove Vladine odluke o kontroli i ograničavanju marži na cijene goriva i marži na određene proizode, Inspektorat će krenuti u kontrolu istih“, kazao je Drapić.

On je napomenuo da će ova kontrola obuhvatiti 50-ak poslovnih subjekata koji se bave prodajom naftnih derivata, tržne centre i manje trgovinske objekte koji se bave prodajom prehrambenih artikala.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com