Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Brčko distrikt BiH: Raspisan Javni poziv za dodjelu jednokratne pomoći u stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija Istaknuto

 

Vlada Brčko distrikta je usvojila Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu jednokratne pomoći u stambenom zbrinjavanju porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i člana porodice ratnog vojnog invalida u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.

 

Programom utroška sredstava za dodjelu jednokratne pomoći ovim kategorijama osigurana su sredstva u visini od 600.000 KM a bit će raspoređeno na način da će svako udruženje iz tri vojne komponente odnosno Armije Republike BiH, Vojske Republike Srpske i Hrvatskog vijeća odbrane dobiti po 100 hiljada.

 

“Javni poziv za dodjelu ove pomoći trajat će do 29. novembra i već je počelo zaprimanje zahtjeva od članova ovih udruženja”, istakao je Senad Bešić voditelj Službe boračko invalidske zaštite.

 

Bešić je pojasnio da pojedinačni iznosi ove jednokratne pomoći zavise od stepena planirane izgradnje i oni se kreću do 33 hiljade KM za otpočinjanje nove gradnje, te do 10 hiljada za sanaciju već postojećih objekata uz uslov da lice nije u prethodnim godinama dobilo pomoć za sanaciju tog objekta veću od 15 hiljada KM.

 

Nakon sprovođenja svih administrativnih procedura i obrade zahtjeva od strane komisije, odabranim korisnicima po ovom programu bi sredstva trebala biti na računima u januaru mjesecu naredene godine.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com