Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine biti će predstavljen projekat "Postojbino draga" Istaknuto

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine biti će predstavljen projekat "Postojbino draga".

 

"Radi se o projektu u kojem učestvuje 15 izvođača, pripadnika 4 konfesije, preciznije na jednom mjestu našli su se i pravoslavni, katolički, jevrejski i muslimanski horovi i solisti. Projekat na kojem se radilo više od godinu dana imat će svoju premijeru večeras u Sarajevu, a ponosni smo što je naš Hor Mošus kao predstavnik Brčkog dao svoj doprinos u promociji zajedništa i tolerancije svih naroda u Bosni i Hercegovini istovremeno iskazujući ljubav prema državi Bosni i Hercegovini, državi sa veoma bogatom historijom i raznolikosti naroda, vjera i prirodnih bogatstava." - ističu iz Udruženja mladih Izvor Brčko.

 

"Sudjelujući na ovoj pjesmi rekla bih himni, imala sam posebno osjećanje i ljubav koje njegujem prema Domovini. Za mene je Domovina duboko urođena osobina i stanje. Zemlja kojom se ponosim zbog njene višestoljetne povjsti, kulture, tradicije, umjetnika i ljudi velikog srca. Sve je to uobličeno u ovom djelu "Postojbino draga", zbog čega se osjećam ponosno jer ja sam Ana i Hercegovina" - naglašava solista numere prof, Ana Babić.

 

Korodinator projekta i predsjednik Udruženja za promociju multikulturalnosti iz Sarajeva naglašava da je ovo jedna izvanredna rodoljubna pjesma, prava himna zemlji Bosni i Hercegovini, njenim narodima, vjerama i nacijama.

 

Premijera se održava večeras u Sarajevu, a pjesma će biti dostupna na digitalnim plaformama od 20 sati.

 

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com