Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Podignuta optužnica za pljačku pekare u Donjem Rahiću Istaknuto

tuzilastvu-642x336Tužilaštvo Brčko distrikta je podiglo, a Osnovni sud u Brčkom potvrdio optužnicu protiv R. Rame (22) i A. Nukića (21) iz Brčkog, kojom ih tereti da su počinili razbojništvo.

Njih dvojica su, naime, optuženi da su 26. novembra prošle godine, maskirani i sa bejzbol palicama upali u pekaru u Donjem Rahiću, te je opljačkali.

 

Slučaj je brčanskoj policiji oko 22 sata prijavio mještanin Gornjeg Rahića, koji je kazao da su dvije nepoznate osobe neposredno prije toga došle pred pekaru, nakon čega je jedan razbojnik sa fantomkom i bejzbol palicom ušao u pekaru.

 

Prijeteći radnici palicom, iznudio je manju sumu novca iz kase, nakon čega je, zajedno sa saučesnikom koji ga je čekao ispred pekare, pobjegao u nepoznatom pravcu.

 

Na mjesto događaja odmah su izašli brčanski policajci, koji su napravili uviđaj, te u blizini pekare pronašli bejzbol palicu te dio opreme koja je korištena.

 

Daljom istragom su prikupljene informacije i dokazi da bi se u vezu s ovom pljačkom mogli dovesti Rama i Nukić.

 

Oni su ubrzo pronađeni i uhapšeni, te je nad njima izvršena kriminalistička obrada.

 

Kod njih je tom prilikom pronađen dio opreme kojom su bili maskirani, kao i dio ukradenog novca.

 

Nakon saslušanja u policiji, predati su u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta.

ebrcko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com