Menu

baner for web jpg

Dragan Lukač: Moramo bolje opremiti policajce Istaknuto

polici bih782z67Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je danas da će MUP raditi na opremanju svojih policajaca, pa tako i u Centru javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.


"Već radimo na opremanju jedinica za podršku, takođe i jedinice za podršku u CJB Prijedor koja će dobiti novu opremu i naoružanje, a u budućnosti će proći i kvalitetnu obuku - sve s ciljem sigurnosti svih naših građana", rekao je Lukač novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa gradonačelnikom Markom Pavićem.

 

On je ocijenio da su na području CJB Prijedor svi vidovi kriminala u opadanju, a rasvijetljenost krivičnih djela na veoma visokom nivou, te da je veoma važno da je izuzetno mali broj teških krivičnih djela i razbojništava, te da su sva takva djela iz protekle godine rasvijetljena.

 

"Mnogo toga još može da se uradi u budućoj dobroj saradnji u organizaciji i u radu Ministarstva u cjelini, i svakako da ćemo raditi na tome i da ćemo preduzeti sve što je potrebno da bismo sigurnost podigli na najviši mogući nivo i da bi građani u RS-u bili sigurni da je policija ta koja može da ih zaštiti od svih vidova kriminala i svake druge opasnosti", poručio je Lukač.

 

On je najavio će vrlo brzo biti formiran centar javne bezbjednosti Zvornik s obzirom da je i Zvornik dobio status grada, te da će se time sigurnost u mnogo čemu poboljšati i u toj regiji, kao što je to bio primjer i sa Prijedorom.

 

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izrazio je zadovoljstvo da je prijedorski CJB, kao najmlađi centar u Srpskoj, u kratkom vremenu zaživio u svim oblastima rada i obavljanju svih funckija koje su mu u nadležnosti.

 

"Zahvalio sam ministru Lukaču što je i on dao veliki doprinos da se ovaj centar formira i da uspješno funkcioniše. Formiranje centra pokazalo se opravdanim i zajednički smo konstatovali da treba raditi na opremanju", naveo je Pavić.

 

On je istakao da je potrebno povećati i broj radnika u CJB Prijedor, posebno na području grada Prijedora, što je, osim materijalnog opremanja, uslov da centar bude sposoban da obavlja svoje poslove.

klix

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com