Menu

Održan glavni pretres u predmetu protiv bivšeg šefa Policije Distrikta Gorana Lujić Istaknuto

tuzilastvu-642x336Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH danas je održan glavni pretres u predmetu protiv optuženog G.L., bivšeg šefa Policije Brčko distrikta BiH, kome se stavlja na teret da je radnjama bliže opisanim u 4 tačke optužnice počinio kriviča djela -ugrožavanje javnog saobraćaja- iz člana 326. stav (3) u sticaju sa krivičnim djelom -protivzakonito posredovanje- iz člana 376. stav (2) i produženo krivično djelo - krivotvorenje službene isprave - iz člana 383. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

Na današnjem pretresu, izvedeni su dokazi saslušanjem dva policijska službenika koji su svjedočili na okolnosti prijavljivanja sporne saobraćajne nezgode od 12.06.2014. godine, koja se optužnicom Tužilaštva Brčko distrikta BiH stavlja na teret bivšem šefu Policije Brčko distrikta BiH.

 

Za nastavak glavnog pretresa, koji je zakazan za 11. mart 2016. godine, određeno je saslušanje još tri svjedoka.

 

Portparol
Pravosudne komisije BD BiH
Jelena Lakić

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com