Menu

baner for web jpg

Akcija Porezne uprave FBiH: Za jedan dan otkriveno 96 neprijavljenih radnika Istaknuto

porezna-uprava-fbih 1Porezna uprava Federacije BiH je u subotu, 13. februara 2016. godine, na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 228 inspekcijskih nadzora.


Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju obrtničku i proizvodnu djelatnost i djelatnost igara na sreću, te ugostiteljske, trgovačke i druge uslužne djelatnosti.

 

Zbog utvrđenih nepravilnosti inspektori su privremeno zapečatili 57 objekata u kojima je zatečeno 96 neprijavljenih radnika.

 

U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da 28 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

 

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa u ovim aktivnostima izdat je 141 prekršajni nalog sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 352.900,00 KM.

 

Porezna uprava FBiH poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

 

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com