Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Sutra svečanost povodom završetka radova na novoj zgradi Policije Distrikta Istaknuto

nova zgrada policijeU Brčkom u naselju Mujkići sutra će se sa početkom u 12 sati održati svečanost povodom završetka radova na izgradnji nove zgrade Policije Brčko distrikta BiH.

 

Završetak radova na izgradnji ove zgrade su financirale Europska unija u iznosu od 3,5 miliona eura i Vlada Brčko distrikta BiH sa sredstvima u iznosu 1,5 milion eura, a implementiranih od strane Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

 

U novoizgrađenom objektu čija ukupna površina prelazi 9,500 metara kvadratnih će biti smještene brojne agencije koje se bave sigurnosnim pitanjima, te će biti olakšana i unaprijeđena koordinacija relavantnih sigurnosnih struktura nadležnih za sigurnost svih građana.

 

Na svečanosti će se obratiti gosp. Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH, gosp. Melvin Asin, šef Odjela za suradnju Delegacije EU u BiH, gosp. Bruce Berton, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko, i dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

 

Svečanosti će prisustvovati i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH, kao i pravosudnih organa i sigurnosnih službi Bosne i Hercegovine.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com