Menu

Vlada Distrikta donijela Odluku o angažiranju tri ribolovačka čuvara

Riba-mutant-pecanjeNa prijedlog Odjela za poljoprrivredu, šumarstvo i vodnoprivredu Vlada Brčko distrikta BiH doneijela je Odluku o angažiranju tri ribolovačka čuvara.

 

„S obzirom na to da za nekoliko dana ističe dodjela na upravljanje ribolovačkim vodama u Brčko distriktu, Odjel je raspisao javni poziv kako bi upravljanje vodama u smislu sportskog ribolova bilo dato na upravljanje i narednih pet godina. Međutim, na inicijativu Udruženja ribolovaca i Ribolovačkog saveza održali smo sastanke gdje smo identificirali određene probleme kada je u pitanju funkcioniranje Ribolovačkog saveza, što se odražava na upravljanje vodama u Brčko distriktu kada je sportsko-rekreativni ribolov u pitanju. Cilj je stvoriti uvjete, ukoliko Odjelu zatreba, da se iskoristi zakonsku mogućnost i da Odjel sam upravlja vodama u okviru sportsko-rekreativnog ribolova, i iz tog razloga nam je neophodna Ribolovačka čuvarska služba", izjavio šef resornog Odjela Adnan Pašalić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com