Menu

Vlada Distrikta nije usvojila Zakon o mladima, ali zato usvojila je program za godišnjicu Distrikta Istaknuto

Depressed-young-man-sitting-on-62516594Na jutrošnjoj vanrednoj sjednici Vlada Brčko distrikta BiH nije usvojila Zakon o mladima Brčko distrikta BiH što je potvrdila da mladima nije mjesto u ovome gradu i zajednici i da mogu opstati samo oni koji su podobni.

 

Mladi u Distriktu punu deceniju čekaju usvajanje navedenog zakona kako bi konačno i ova zajednica imala usvojeni zakon, ali današnjim potezom vlasti su taj proces ponovo produžili.

 

Zakonom o mladima propisuju se prava i obaveze mladih, omladinsko organizovanje, briga za mlade, institucionalno učešće mladih u donošenju odluka i druga pitanja koja su od interesa za život, položaj i djelovanje mladih u Brčko distriktu BiH.

 

Zbog niza neregularnosti i propalog vođenja Brčko distrikta BiH svjedoci smo da mladi i dalje odlaze iz ove lokalne zajednice kako ne bi više bili ovisni od političkog kriznog sistema koji odavno nije podoban za normalnu osobu.

 

Takođe, na jutrošnjoj sjednici podršku nije dobio ni Zakon o poslovnim zonama što je još jedna potvrda građanima da Distrikt još dugo neće vidjeti razvoj i bolji ekonomski standard.

 

Bez velikih rasprava i nesuglasica Vlada je jutros usvojila program za obilježavanje šesnaest godina Distrikta, te time pokazala šta su prioriteti.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com