Menu

1DFCD746 9EA3 4077 ADF1 294E42DB4878

4565988C C436 47F5 80EA 33A9CB25097E

RK Lokomotiva i Brčaci su me razočarali, ostali dužni i prevarili Istaknuto

omerovic07-660x330Ljubitelji rukometa u Sarajevu i BiH još uvijek se sjećaju zlatnih dana sarajevske Bosne, koja je prije desetak i više godina bila stalni učesnik Lige prvaka.

Izvjestan period dres ovog kluba nosio je Maglajlija Sakib Omerović, bek koji se odlično snašao u sarajevskom timu, specijalizirao se za odbrambene zadatke i postao ljubimac navijača, ali i reprezentativac naše zemlje.

Omerović je još uvijek aktivan igrač i s uspjehom nosi dres kluba Army iz Iraka.

Rado se prisjetio svojih početaka…, kao i klubova čiji je sve član bio.

-Karijeru sam započeo u Maglaju ratne 1994. godine, a prvi treneri su mi bili rahmetli Edib Bradarić, Amir Ustalić, dok je najveći utjecaj da zavolim ovaj sport imao veliki stručnjak Mahmut Mašo Obralić – priča Omerović za naš portal.

U karijeri je nastupao za čak devet bh. klubova, a imao je i dosta epizoda u inozemstvu.

-U BiH sam igrao za Iskru Bugojno, Sloboda Solanu, Krivaju, Slogu Doboj (sa kojom sam 2 puta osvajao Kup BiH), Bosnu Sarajevo (igrao Ligu prvaka i osvojio titulu prvaka BiH), zatim za Lokomativu Brčko, visočku Bosnu, Vogošću, a od inostranih klubova igrao sam za UHK Krems Austrija, Al Ahlli Dubai (osvojio Super kup), HK Najaf, HK Police i sada HK Army u Iraku – nastavlja Omerović.

Igrao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH, a dobar trag u seniorskoj bh. selekciji ostavio je dok su selektori bili Vojislav Rađa i Halid Demirović…

-Najljepše uspomene me vezuju za nastupe za reprezentaciju. Također, igranje Lige prvaka i Kupa Kupova su velika uspomena. No, pored ovih lijepih stvari, bilo je i onih loših. Najveće razočarenje sam doživio u Rukometnom klubu Lokomativa Brčko 2010. Godine – otvorio nam je dušu iskusni rukometaš.

Omerović je opisao i kako je došao u Lokomotivu, te kako je i doživio razočarenje, kako kaže, najveće u svojoj dugoj karijeri.

– Lokomativa je ušla u Premijer ligu i trebao im je jedan igrač mojih kvaliteta. To sam i dokazao, jer sam bio najbolji igrač i strijelac te sezone. Na nagovor tadašnjih predsjednika Skupštine Distrikta i načelnika opštine gospode Mirsada Đape i Izeta Bande potpisao sam jednogodišnji ugovor i napravio najvecu grešku u karijeri, ističe Omerović i nastavlja:

– Ugovor sam potpisao sa Slobodanom Damljanovićem, a u tim razgovorima su učestovali Zvjezdana Nedić i Goran Vasić koji su bili presretni jer su u klub doveli veliko rukometno ime… Sve je bilo dobro do polusezone, ja igrao vrhunski, isplatili mi tri plate, a klub bio na odličnom šestom mjestu i onda počinju veliki problemi. Para nije bilo, ukidaju nam hranu, igrači, među kojima i ja, morali smo se kriti jer kirija za kuću u kojoj smo živjeli nije plaćena, premrzli, gladni smo uspjeli tu sezonu privesti kraju, a već gore spomenuti nisu imali obzira za mene i moje kolege.

Te zime sam auto morao prodati da bih preživio sa porodicom, a dug, odnosno sedam plata sam probao nekoliko puta na lijep i demokratski način da dobijem. Pristajao sam i na dio, ali ni dan danas nisam dobio niti jednu marku.

Angažovao sam advokata koji je dobio presudu u iznosu od 13.900 KM, blokirali smo račune RK Lokomativa Brčko, al ni to nije dalo rezultata. Pokušao sam ponovo preko ljudi iz vlade Brčko Distrikta da mi bar neki dio para daju ali niko mi nije pomogao.

Zadnje što mi je preostalo bilo je Rukometni savez BiH, ali ni oni, nažalost, nisu mogli ništa da učine, što me jako razočaralo jer vidim kako u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, savez stoji iza svojih igrača i pomognu im da dobiju neka sredstva, a nerijetko i čitav dug…

Iz pouzdanih izvora znam da je većina igrača te godine isplaćena. Možda meni nije bilo dobro ime i prezime, šta ja znam. Prema meni imaju najveće dugovanje. Čak su pomenuti Goran Vasić i Zvjezdana Nedić govorili da su me isplatili, što je apsolutna laž.

Svi koji su sarađivali sa ovim rukometnim radnicima znaju koliko oni lažu i muljaju na svim poljima, kaže Omerović i za kraj dodaje:

-Imao sam priliku da ovo davno iznesem u medijima, ali nadao sam se da će mi neko od spomenutih pomoći da dobijem svoje. Mislim da ovakav stav i odnos prema meni nisam zaslužio i jako sam razočaran!

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com

x

91BF2014 45C7 4C25 BBFC 757C1C654474