Menu

46D5966D 691C 42A8 A3C1 58609C7EA571

Studentima se umjesto priznanja diploma nude kazani i šatori Istaknuto

skupstasdfa Student privatnih univerziteta u Brčkom su prije više od mjesec dana najavili okupljanje na prostoru ispred CIPS-a, Bulevar Mira – Brčko (prostor bivše kasarne), površina koja je odlukom Vlade ovog istog Distrikta predviđena kao mjesto za javna okupljanja, te su studeni jasno i glasno poručili da na Dan Distrikta 8.mart 2016-te godine otpočinju nezapamćen štrajk glađu u Brčkom.

Naš cijenjeni Gradonačelnik dr. Anto Domić je upravo na taj dan i upravo na tom prostoru planirao da postavi nekakve šatore sa kazanima da nahrani gladne građane Brčko distrikta, a zašto baš na taj dan i u to vrijeme kad studenti najavljuju štrajk glađu, možemo samo da nagađamo…???
Ovo bi smo najprije shvatili kao provokaciju i da neko misli nekim ručkom da nas bijedno nahrani pa da idemo svojim kućama, da ovaj čin shvatimo kao neki human čin je prosto nemoguće, ukoliko je informacija koju smo dobili o navodno zauzetom prostoru istinita.

Zamoljavamo našeg cijenjenog Gradonačelnika, zatim predsjednika Skupštine Đorđa Kojića I ostale vlastodržce da odavno najavljeni štrajk ne koriste u političke svrhe i da se ne sprdaju sa studentima i diplomcima kojima su već dovoljno godina života uzeli, živaca a i novaca za školovanje.

Ukoliko na bilo koji način pokušate spriječiti studente da održe odavno najavljeni štrajk to jedino možemo protumačiti da želite upotrijebiti silu protiv nas upozoravamo Vas da će te lično snositi eventualno ružne ili čak tragične posledice. Vi možda ovo pismo smatrate kao neozbiljno ili kao neku šalu ali Vas upozoravamo da nećemo krenuti stopama poljoprivrednika i popustiti Vam na promjeni termina, za sve ružne ili čak tragične posledice Vi će te gospodo lično odgovarati. Vi na nas možete poslati policiju, možete nas udarati I pendrečiti ali bar pokažite to pred svim kamerama svijeta da ste tako humani ali mi od najavljenog štrajka nećemo odustati niti Vam nedaj Bože pisati kakve molbe za to, budite hrabri pa nas i fizički udarajte a mi svejedno nemamo šta više izgubiti pošto posao ne možemo raditi ni u privatnom sektoru zbog situacije u koju nas dovodite.
Od najavljenog štrajka mi možemo odustati jedino ako do tada riješite naše problem, ne zanimaju nas nikakvi zaključci više već konkretni koraci, I ako se naši univerziteti (Evropski i Internacionalni) do tog dana budu nalazili na listi akreditovanih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini www.cip.gov.ba , svaki drugi korak bojimo se da nas ne dovede do neželjenih posledica na koje nas iz dana u dan tjerate. Pravu istinu očekujemo na zvaničnim web stranicama naših univerziteta.
Studentima ne pada na pamet odustati od najavljenih protesta zbog tamo nekih šatora za ismijavanje naroda.

Brčko distrikt BiH, 02.03.2016.godine.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com