Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Policija Distrikta sa američkom vojskom u akciji „JACKAL STONE 2017" Istaknuto

soldierPolicija Brčko distritka BiH, najavljuje dolazak pripadnika Vojske SAD, koji će učestvovati na vježbi „JACKAL STONE 2017" u Bosni i Hercegovini koja će se održati u junu 2017. godine.

 

Ova bilateralna vježba će koristiti realni operativni scenario u cilju poboljšanja interoperabilnosti između BiH – SAD. U istoj će učestvovati približno 500 pripadnika bezbjednosnih, vladinih i civilnih ustanova iz BiH i SAD.

 

Vježba će pripremiti učesnike za provođenje potencijalnih operacija sa partnerskim snagama, te interresornim organizacijama kroz razmjenu taktičkih i doktrinarnih znanja.

 

Bosna i Hercegovina i SAD blisko sarađuju u sferi sigurnosti, te pozdravljaju ovu priliku za dalje jačanje tih odnosa kroz podizanje stepena njihove interoperabilnosti kao partnerskih država, u cilju bolje reakcije na potencijalna sigurnosna pitanja. Iako je scenario vježbe osmišljen tako da odražava relevantne sigurnosne izazove, on nema nikakve veze sa stvarnim događajima. Lokalni zvaničnici su odobrili sve aktivnosti i manevre da bi se osigurala bezbijednost ljudi u Bosni i Hercegovini.

 

„JACKAL STONE 2017" je dio Programa zajedničke obuke i vježbi Evropske komande vojske SAD, čiji je cilj poboljšanje interoperabilnosti sa savezničkim i partnerskim državama, te podrška trenutnim operacijama.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com