Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana

kisakisobran Jutros je situacija u našoj zemlji stabilna kada su u pitanju poplave. No, meteorolozi u BiH i danas najavljuju oblačno vrijeme s kišom.

Ovo posebno plaši sve one koji su prošle godine bili pogođenim poplavama, kao i mještane onih mjesta gdje je već jučer došlo do izlijevanja rijeka.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, rekao je da situacija ni u jednoj općini nije dramatična.

Prema njegovim riječima najteža situacija bila je na jugu BiH te u zapadnim krajevima naše zemlje.

Solak navodi da, iako poplave nisu bile velike, šteta ipak postoji. Najveću štetu imali su poljoprivrednici, posebno na jugu zemlje. Šteta ima i Unsko-sanskom kantonu kao i na nekim lokalnim i regionalnim putevima. Na području TK imali smo tek nekoliko manjih klizišta.

Vremenska prognoza
U Bosni i Hercegovini danas oblačno sa kišom. Intenzivnije padavine očekuju se na jugu i zapadu zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 20 stepeni Celzijusa.

U subotu u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Lokalno slabi pljuskovi su mogući u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz umjerenu naoblaku. U Bosni po kotlinama će biti magle. Poslije podne novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu prvo u Krajini i u noći na ponedjeljak će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 21 stepen Celzijusa.

U ponedjeljak Bosni i Hercegovini oblačno sa obilnijom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni Celzijusa.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com